• Rodičia 1.A
          • Rodičia 1.A

          • Vážení rodičia našich prváčikov,

             

            podrobnejší zoznam pomôcok pre našich budúcich prváčikov visí na dverách prvého stupňa. 

        • Koniec školského roka 2021/2022
          • Koniec školského roka 2021/2022

          • Vo štvrtok 30.6.2022 sme tak, ako na iných školách aj my slávnostne ukončili a rozlúčili sa so školským rokom 2021/2022.

            Na úvod sme si tak ako vždy vypočuli slovenskú hymnu a potom sa pani riaditeľka rozlúčila s pedagógmi, ktorí od nás odchádzajú. Poďakovala sa za prácu pani učiteľke Maťke Salíniovej, Hanke Kochanovej a pánovi učiteľovi Tomáškovi Lopeňovi.

            Hneď na to sa predviedli naše šikovné deti. Ako prví si pripravili básničku naši štvrtáci, ktorí sa lúčili s prvým stupňom. Po nich prišla na rad prváčka Olívia Plavecká s krásnymi pesničkami a ešte krajším hláskom. 

            Po úvodnom programe mala príhovor pani riaditeľka Dáška Královancová, ktorá následne odovzdala knihy pre najlepších žiakov z jednotlivých ročníkov. A verte, že bolo ťažké vybrať jedného či dvoch z každého ročníka. Z nášho pohľadu by si ocenenie zaslúžili všetci žiaci. 

            A keďže sa hovorí, že to najlepšie prichádza na koniec, tak sa nám s ich programom predstavili aj naši veľkáči deviataci. Na úvod s príhovorom a poďakovaním pre tých, ktorí ich učili, viedli, pomáhali im a vždy keď to potrebovali im dodali sebavedomia. Po príhovore nám zaspievali rozlúčkovú pieseň, po ktorej sa všetci podpísali do školskej kroniky, aby nám po nich okrem spomienok zostalo aj niečo na čo sa budeme môcť po rokoch pozrieť a znovu zaspomínať.

            Na úplný záver nasledovala pieseň, ktorú zaspievala talentovaná a veľmi nadaná Kristínka Záhorová. Jej zamatový hlas a krásne slová nenechali ani jedno oko suché. Kristínkine vystúpenie bolo pomyselnou čerešničkou na torte k záveru školského roka.

             

            Všetkým želáme krásne prežitie letných prázdnin, deviatakom správne vykročenie do ďalšej etapy ich života a veríme, že sa plní elánu vidíme v septembri na slávnostnom otvorení nového školského roka. 

        • Rozprávkový výlet 4.A
          • Rozprávkový výlet 4.A

          • V stredu dňa 29.6.2022 sa naši štvrtáci aj s triednou pani učiteľkou Evkou Královancovou vybrali do Nezbudskej Lúčky. Ich cieľom nebolo len sa prejsť a rozhýbať všetky končatiny, ich cieľom bola koliba Panoráma a rozprávkový les, ktorý sa v okolí koliby rozprestiera.

            Nebol to len taký obyčajný rozprávkový les plný kúziel. Bol to les kde mohli naši štvrtáci stretnúť rôzne rozprávkové postavičky. A veruže aj stretli. Od čarodeníkov, obrých motýľov či  velikánskeho perníčka až po hrad, spiacu princeznú s jej princom alebo krásnu Elzu a Annu z ľadového kráľovstva. 

            Štvrtáci si výlet vlakom, prechádzku aj rozprávkový les užili a tešia sa kedy spolu podniknú ďalšie dobrodružstvá.

             

        • Folklórny festival materských škôl
          • Folklórny festival materských škôl

          • Folklórna sobotafolklórny festival alebo kto má folklór v srdci už od detstva sa mohol zúčastniť nadhernej akcie v Turanoch,ktorú organizovalo mesto v súčinnosti s FS Kriváň Turany.

            Vtáčatká vsadili na rómske tradície a uzavreli kapitolu Cigánskych tancov. Nuž,s toĺkou energiou a temperamentom sa nám ako hosťom dostalo ocenenie v podobe neutíchajúceho potlesku a pamätných listov pre všetkých účinkujúcich.

            Budeme si pamätať tento výnimočný deň. Pán primátor Ing.Dušan Novysedlák sa nám poďakoval a odovzdal Mgr.Magdaléne Gáťovej ĎAKOVNÝ LIST. Naša p.uč.Magdalénka ukázala aj s FS Kriváň svojim zverencom hodnotné vystúpenie regiónu Turiec a Horehron.

        • Korčuliarsky kurz 2.A
          • Korčuliarsky kurz 2.A

          • Mesto Martin v spolupráci s MHA Martin organizuje v rámci projektu Šport pre deti korčuliarsky kurz pre všetkých druhákov martinských škôl.

            Je to pilotný projekt, ktorý má podporiť vzťah ku športu, konkrétne korčuľovaniu, starostlivosť o zdravý životný štýl a upevniť imunitu.

            Kurzu sa zúčastnila trieda 2.A v týždni od 20.6 do 24.6. Tréneri si počas týždňa pripravili atraktívne ľadové hry, zábavky a súťaže. Na záver sme si v prítomnosti rodičov a pani riaditeľky vychutnali Zimnú ľadovú olympiádu na korčuliach.

            Možno z nás raz budú správni hokejisti, obratné krasokorčuliarky alebo sa počas víkendov len tak vyberieme na verejné korčuľovanie.

            Poďakovanie patrí trénerom Michalovi Važanovi, Robovi Stančokovi, Andrejovi Novotnému a hlavnému manažérovi p.Pšenkovi. Nesmieme zabudnúť ani na triednu pani učiteľku druhákov Magdalénku Gáťovú, ktorá povzbudzovala svojich zverencov k neuveriteľným športovým výkonom na ľade.

             

             

          • Odhlášky - obed 30.6.2022

          • ODHLÁŠKA na obed 30.6.2022 sa musí odhlásiť najneskoršie do 29.6.2022 do14:00hod. 

            Žiaci, ktorí odchádzajú zo školy vrátia čip vedúcej školskej jedálne do stredy 29.6.2022.

            Obed sa dňa 30.6.2022 vydáva od 10:00hod  - 12:00hod.

        • Športový deň v škole
          • Športový deň v škole

          • V piatok dňa 24.6.2022 sa u nás v škole uskutočnil školský športový deň. Keďže sú známky už uzavreté, tak sme všetci usúdili, že by sa sedenie v laviciach a písanie do zošítov mohlo aspoň na jeden deň vymeniť za poriadne športové aktivity. 

            A tak naši skvelí deviataci urobili stanoviská, na ktorých museli ostatné ročníky zdolávať rôzne športové prekážky. Bola pre nich pripravená obria prekážková dráha, preťahovanie lanom, hod na presnosť či obrie "pexeso". 

            A keď už mali slnka viac ako dosť čakali ich chlapci s pánom učiteľom Tomáškom Lopeňom v telocvični kde si mohli zahrať florball prípadne sa otestovať v pružnosti na kruhoch či preskakovaní cez kozu. 

            Víťazom nebol nik a zároveň všetci zúčastnení športovci.

             

        • Olympijský deň v Martine
          • Olympijský deň v Martine

          • Vo štvrtok 23.2.2022 Olympijský klub Turiec, Atletický klub Martin a Centrum voľného času s finančnou podporou Mesta Martin usporiadali súťažno-zábavné stretnutie so športom a olympijskou históriou s názvom Olympijský deň 2022.

            Podujatie sa konalo na atletickom štadióne pri Spojenej škole v Martine. Žiaci základných škôl z regiónu turiec sa popasovali v disciplínach ako beh na 60m a 1000m, hody loptičkou a medicinbalom, prekážková dráha a skok do diaľky. 

            Našu školu boli reprezentovať žiaci z rôznych ročníkov. Všetkých disciplín sa zúčastnili druháci, tretiaci, piataci, šiestaci či aj jeden deviatak. Touto cestou by sme im chceli poďakovať za výbornú reprezentáciu školy aj napriek veľmi horúcemu počasiu, v ktorom podali skvelé výkony.

        • No backpack day
          • No backpack day

          • V stredu dňa 22.6.2022 sa na základe iniciatívy našich deviatakov na druhom stupni zorganizoval No Backpack Day alebo deň bez školských tašiek. 

            Ideou tohto dňa je priniesť si veci, zošity, knihy, desiatu a všetko potrebné do školy v niečom čo ani zďaleka nepripomína školskú tašku. 

            Ako môžete vidieť deviataci a niekoľkí žiaci z druhého stupňa boli pomerne kreatívni. Veci do školy si priniesli napríklad v hrnci, vreci na zemiaky, kufríku od sady na grilovanie, v kufríkoch na náradie, plastových košíkoch alebo prútených košíčkoch ako od Červenej čiapočky. 

            Určite sa bolo na čo pozerať a všetci pevne veríme, že toto nebola len jednorázová akcia, ale kreativitu našich detí uvidíme každoročne a v čoraz väčšom počte. 

        • Vyhodnotenie súťaže ENGLISHSTAR pre školský rok 2021/2022
          • Vyhodnotenie súťaže ENGLISHSTAR pre školský rok 2021/2022

          •  

            Ako po iné roky, tak  aj v tomto školskom roku sa žiaci našej škole zapojili do medzinárodnej súťaže vo vedomostiach a praktických jazykových zručnostiach v anglickom jazyku pod názvom ENGLISHSTAR.

            Základným kritériom bolo dosiahnutie najvyššieho počtu bodov. Všetci súťažiaci s úspešnosťou nad 80% už majú prichystané diplomy s vyobrazenou zlatou medailou, ostatní účastníci dostanú diplomy, ale bez medaile.

            Navyše každý účastník súťaže s úspešnosťou 100%, získava ponožky značky Fusakle. Na našej škole úspešnosť 100% vo vedomostiach v anglickom jazyku získal žiak Maxim Hrivnák z 3.A triedy, ktorému srdečne gratulujeme.

            Všetci žiaci – účastníci súťaže dosiahli výbornú úspešnosť za čo všetkým zo srdca GRATULUJEME. Každý účastník súťaže, bez ohľadu na bodový zisk, obdrží tiež malý darček.

            Diplomy, ceny a darčeky sú už v rukách koordinátorky súťaže na našej škole pani učiteľky PaedDr. Soni Kotúčovej, ktorá spropagovala medzinárodnú súťaž vedomostí a zručností v anglickom jazyku Englishstar 2022 na našej škole aj v tomto školskom roku a úspešne sa jej zúčastnilo 39 žiakov 1. a 2.stupňa.

        • Športový deň v športovej hale
          • Športový deň v športovej hale

          •  V stredu dňa 22.6.2022 sa naši najbojovnejší druháčikovia zúčastnili Športového dňa organizovaného mestom Martin a Mestským hádzanárskym klubom Martin.

            Súťaže sa konali v športovej hale na Podháji. Pre prváčikov a druháčikov bola pripravená hra kde sa naši bojovníci triafali loptou na minihádzanú do veľkej lopty s cieľom posunúť ju do ohraničeného priestoru.

            Kto tam nebol ten by neuveril, akú paru a švih majú naši druháci. Musíme povedať, že spomedzi ostatných družstiev nemali z ďaleka konkurenciu. A keby ste videli naše baby, to by ste neverili už vôbec.

            Pán učiteľ Maťo Januš bol na našich rekreačných minihádzanárov právom veľmi pyšný.

             

        • Cez tajchy až do Banky lásky
          • Cez tajchy až do Banky lásky

          • Banská Štiavnica sa stala v utorok 21.6. cieľom našich siedmakov a deviatakov. Spolu s triednymi pani učiteľkami ráno nasadli do dvoch mikrobusov a vybrali sa na cestu. V obidvoch autobusoch vládla dobrá nálada sprevádzaná spevom. Playlist bol naozaj pestrý a páni vodiči veľmi trpezliví a ústretoví. 

            Po hodine a pol obidva mikrobusy zaparkovali pri Počúvadlianskom jazere (Počúvadle). Spoza okna sme videli krajinu zaliatu slnkom mysliac si, že nás slnešné lúče zohrejú, no opak bol pravdou. Počúvadlo nás privítalo chladným vetríkom, ale smelo sme sa aj napriek tomu vybrali na prechádzku okolo tajchu. Miestami to bol aj adrenalínový zážitok, keďže chodník bol úzky a tesne nad hladinou vody. Neokúpal sa však nikto a v plnom počte sme nastúpili do autobusov a presunuli sme sa do centra Banskej Štiavnice.
            Tam naše kroky smerovali k Banskoštiavnickému betlehemu, ktorý sa zaradil k najväčším dreveným pohyblivým betlehemom na Slovensku. Zobrazuje vývoj,históriu a tradície banského mesta. 

            Po krátkej desiatovej pauze sme sa vybrali na Námestie sv. Trojice. Osviežili sme si vedomosti z dejepisu, poobzerali kostol, morový stĺp, historické budovy a už sme sa ponáhľali do Banky lásky.
            Banka lásky sa nachádza v dome osudovej lásky nášho básnika Andreja Sládkoviča. Ale pozor! Ak by ste čakali klasické expozície a výklad sprievodcu, veru by ste sa nedočkali. My sme sa ocitli na chvíľu v dobe romantikov. Vítali nás zvuky klavíra a izba Maríny s dobovým nábytkom. A výklad sprievodkyne zrazu prerušili hovoriace obrazy, ktoré nám ľúbostný príbeh vyrozprávali. Očarila nás aj zrkadlová miestnosť s malými trezormi, kde si môžete svoje tajomstvá a sľuby vernosti navždy uložiť a strážiť ich budú večne živé verše básnickej skladby Marína. 

            Po nákupe suvenírov sme doplnili aj zásoby jedla a pitia, no a nastupovali sme znova do autobusov, ktoré nás z čarovnej Banskej Štiavnice odviezli domov.

        • Súťaž o najzapojenejšiu školu do školských kôl Biologickej olympiády
          • Súťaž o najzapojenejšiu školu do školských kôl Biologickej olympiády

          • Hneď na začiatku týždňa, v pondelok 20.6.2022, sme v škole privítali zástupcov
            IUVENTY – Slovenského inštitútu mládeže.

            A nebola to len taká obyčajná návšteva! Naša škola zvíťazila v súťaži o najviac zapojených žiakov do školského kola Biologickej olympiády, ktorú organizuje práve IUVENTA.
            Vďaka pani učiteľke Mgr. Martinke Černákovej sa zapojilo do súťaže až 38 žiakov. Išlo o kategóriu E – zoológia. Takýto počet žiakov tvoril až 65,5% všetkých žiakov, ktorí do tejto kategórie patria. A naši žiaci neobišli naprázdno. Každý účastník získal USB kľúč s kapacitou 32 GB od IUVENTY.


            Ďakujeme za reprezentáciu školy!

        • Záverečný koncert SZUŠ Michaelliho v Martine
          • Záverečný koncert SZUŠ Michaelliho v Martine

          • Krásny podvečer zažili naše Vtáčatká na koncerte SZUŠ Daniela Michaelliho vo štvrtok 16.6.2022. Pod vedením Mgr. Magdalénky Gáťovej, ktorá je vedúcou súboru,sa prezentovali Cigánskymi tancami.

            Ako vždy zožali úspech a bez hanby a s velkým aplauzom odprezentovali našu školu. Ďakujeme všetkým dievčatám a pani učiteľke Magdalénke za vynikajúce vystúpenie a taktiež rodičom za pomoc.

        • Výlet do ZOO
          • Výlet do ZOO

          • V utorok 14.6.2022 sa nerozhodli ísť na výlet iba naši najstarší žiaci, ale aj tie mladšie ročníky. 

            Hneď z rána sa pred školu pristavili dva velikánske autobusy a vzali žiakov 1.A, 1.B, 2.A, 3.A, 5.A, 6.A a 7.A na výlet do ZOO Bojnice.

            Cesta bola nie až tak dlhá no každý ju využil inak. Niektorí na jedenie, niektorí na hranie a našli sa aj tí, ktorým padol vhod krátky šlofík.

            Po príchode do ZOO sa triedy rozpŕchli po areáli a plní nových síl sa dali do preskúmavania jednotlivých pavilónov. 

            Najväčším lákadlom boli ako vždy opice, lev, medvede či krásne veľké slony. Keďže nám prialo aj počasie v ZOO sme strávili veľa času a mohli si obzrieť každý kút a každé zvieratko.

            Žiakom sa výlet veľmi páčil a učitelia boli tiež veľmi spokojní. Či už s organizáciou, počasím, zvieratkami alebo s poslušnými a vychovanými žiakmi. 

            Veríme, že do budúcna naplánujeme ešte mnoho takýchto spoločných akcii. 

        • Martinské hole
          • Martinské hole

          • V utorok 14.6.2022 sa 8.A a 9.A  spolu s pánom učiteľom Maťom Janušom a Tomáškom Lopeňom rozhodla zopakovať nevydarený pokus o výstup na Martinské hole.

            Prvý raz sa o to pokúsili v piatok 10.6.2022 avšak počasie na túto akciu malo iný názor. Keďže v piatok v noci a taktiež aj ráno vytrvalo pršalo padlo rozhodnutie v rámci bezpečnosti zostať v Priekope. A tak sa piatok niesol v športovo - zvieracom duchu. Kým sa počasie ustálilo zahrali sme sa rôzne hry v telocvični a keď už bola hrozba dažďa ako tak zažehnaná išlo sa do areálu SIM. Poobzerali sme zvieratká, ktoré sme aj patrične vykŕmili, zacvičili sme si na outdoorovom workout cvičisku, prešli sme sa a všetci sme sa nachystali na utorok. 

            V utorok sa to začalo oveľa lepšie, hlavne čo sa počasia týka. Autobusom sme sa dostali až na konečnú zastávku na Stráne a odtiaľ naše nohy už dostali zabrať. Išlo sa všetkým veľmi dobre. Avšak mierny problém nastal cestou dole. Niektorí sa rozhodli, že cesta dolu bude rýchlejšia ak sa zošuchnú na zadku prípadne sa skotúľajú dole svahom. Musíme prezradiť, že to bolo pestré. 

            Všetci sme si tento výlet poriadne užili. Naše nohy by mohli porozprávať vlastný príbeh. Fotky z oboch dní si môžete pozrieť v galérii. Musíte uznať, že oba dni boli super :)

        • Oznámenie o prerušení prevádzky
          • Oznámenie o prerušení prevádzky

          • Oznámenie o prerušení prevádzky Základnej školy s materskou školou Priehradná 11, Martin.

             

            Podľa zák. 245/2008, § 150 ods. d.) v znení neskorších predpisov, riaditeľka Základnej školy s materskou školou Priehradná 11 Martin Mgr. Dagmar Královancová

            oznamuje,

            že dňa 15.06.2022, bude na jeden deň prerušená prevádzka Materskej školy a v triedach 1.A, 1.B, 2.A, 3.A, 5.A, 6.A, 7.A, 8.A, 9.A Základnej školy, nakoľko nedokážeme organizačne zabezpečiť prevádzku ZŠ a MŠ, z dôvodu účasti zamestnancov na protestnom zhromaždení v Bratislave.

             

            Protestné zhromaždenie organizuje Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku.


            Vyučovanie bude pokračovať podľa riadneho rozvrhu hodín dňa 16.06.2022 .

             

             

            Mgr. Dagmar Královancová

            riaditeľka školy

             

        • Štúrovci mladej generácie
          • Štúrovci mladej generácie

          • Matica slovenská vyhlásila rok 2022 za Rok odkazu štúrovcov, keďže v tomto roku uplynie už dvesto rokov od narodenia viacerých z nich. Pri tejto príležitosti sa konajú počas roka aj rôzne podujatia.

            My sme sa rozhodli jednu z akcií navštíviť. Slnečné predpoludnie 7.júna starší žiaci 2. stupňa (7.A, 8.A, 9.A) strávili na nádvorí druhej budovy Matice slovenskej. Tu si mali možnosť pozrieť divadelné scénky pri príležitosti odhalenia busty Štefana Marka Daxnera, vypočuť si príhovor predsedu Matice slovenskej. A k šíreniu dobrej nálady prispelo aj hudobné duo Jablko v župane. V ich podaní odzneli zhudobnené štúrovské básne.

            Po skončení programu "Štúrovci mladej generácie",ktorý bol venovaný predovšetkým mladým ľuďom, sme si ešte prezreli busty našich národovcov umiestnené na nádvorí.

            Aj takto sme si oprášili vedomosti z dejepisu a literatúry a pripomenuli si 161. výročie Memoranda slovenského národa.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Priehradná 11
      • ZŠ: 0911/ 349 300, 0907/ 966 104 MŠ: 0911/ 240 495 ŠJ: 0940 659 129
      • Priehradná 11 Martin 036 01 03601 Martin Slovakia
      • Mgr. Dagmar Královancová
      • Mgr. Miroslava Cetlová
      • Mgr. Viera Miklerová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje