• Vtáčatká a záverečný koncert SZUŠ Martin
          • Vtáčatká a záverečný koncert SZUŠ Martin

          • Piatok 16.6. popoludní, kino Strojár a my z Priehradnej.

            Vtáčatká odprezentovali svoju celoročnú prácu.

            Tentokrát sme vsadili na muzikál ,,Na skle maľované,,. Piesne Michala Dočolomanského sú všetkým dôverne známe. K tomu super choreografia a úspech je na svete!

            Ďakujeme, dievčatá aj ochotní rodičia. Opäť sme ukázali, že nám tanec nie je cudzí. Na vystúpenie žiačky pripravila Mgr.Magdaléna Gáťová.

        • Deň DETÍ 2023
          • Deň DETÍ 2023

          • Vo štvrtok 1.6.2023 sa tak, ako všade, aj u nás na škole oslavoval DEŇ DETÍ. Všetky naše malé, veľké aj tie najmenšie deti oslavovali svoj deň rozličnými aktivitami. 

            Naši ôsmaci a deviataci si pod vedením triednych učiteľov pripravili stanoviská, hudba hrala na plné obrátky a zábava sa mohla začať. Ostatní žiaci súťažili v rozličných disciplínach. Či už to bola prekážková dráha, skákanie vo vreciach, obrie pexeso, hádali predmet v krabici či hádzali kriketku na presnosť. Všetci si za svoje výkony vyslúžili sladkú odmenu na každom stanovisku.

            Najväčší úspech zaznamenalo špeciálne stanovisko kde sa maľovalo na tvár. Pani učiteľka Lenka s pani učiteľkou Zuzkou s veľkou výpomocou Naty, Niky a Kiky zvládali nápor maľovaniachtivých detí obdivuhodne. Spod ich rúk vychádzali motýliky, hadíky, kvetované vzory, srdiečka, spidermani, malé Hello Kitty a iné možné stvorenia. 

            Deň sme si skvele užili. Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli pri organizácií a tiež slniečku za krásne počasie.

        • Benetrix
          • Benetrix

          • Čas,keď potešíme srdiečka našich starkých,je pre nás vzácny a výnimočný.

            Vtáčatká z Priehradnej tak urobili aj v utorok 30.5.

            Krásnym vystúpením pohladili duše seniorov. Spievali, tancovali, básničkovali. Najlepšie ako vedeli. Ďakujeme vám, Vtáčatká. Robíte nám všetkým radosť. Na vystúpenie pripravila žiakov Mgr.Magdaléna Gáťová,ozvučenie zabezpečila Mgr.Veronika Zvedelová.

        • Čítanie trochu inak
          • Čítanie trochu inak

          • V piatok 26.5.2023 po 2.vyučovacej hodine sme sa s deťmi venovali literárnemu textu a čítaniu.

            Najskôr si všetci žiaci v triedach spolu s triednymi pani učiteľkami prečítali krátky text o Fatime a Omarovi. A potom sa vo dvojiciach, samostatne alebo v skupinkách pustili do písania odpovedí na otázky k textu. Po tejto práci prišli na rad tvorivé aktivity.

            Kreslili ilustráciu, tvorili scenár a aj komiks. Vznikli veľmi pekné dielka a scenáre sme si aj vyskúšali priamo "na pľaci" pri nácviku mini divadielka.

            Využili sme aj pekné počasie a scénky sme so siedmakmi a piatakmi skúšali vonku.

        • Výlet do Hruštína - 9.A
          • Výlet do Hruštína - 9.A

          •  

            Počas uplynulých dní sa naši deviataci vybrali spolu s triednym učiteľom Maťom Janušom a pani učiteľkou Veronikou Zvedelovou na koncoročný výlet do Hruštína. 

            Privítala ich neskutočne krásna oravská príroda, milí ľudia a zhovievaví zamestnanci horského hotela. V priebehu krátkej doby zažili toho toľko, že budú o tom rozprávať ešte mesiace. 

            Od večerného wellness, sáun, vírivky či bazénu až po kúpanie sa v jazierku so pstruhmi, celotriednu opekačku či akrobatické kúsky na trampolíne. Herňu všetci využívali na 200%. Udiali sa v nej súboje v šípkach, stolnom futbale či potrápenie hláv pri hraní biliardu. Veľakrát padali stávky, ktoré pre niektorých nedopadli dobre a napokon museli podliezať stoly... (viď foto). 

            Deviataci zistili, že niekedy tí, ktorí sú vekovo najstarší a v škole občas aj dosť prísne naladení, sa mimo školy stávajú práve tými najväčšími deťmi. A keď sa povie trampolína či hojdačka, tak rozhodne netreba hovoriť viac :) 

            Deviatakov prišla skontrolovať aj jedna mamička a pani učiteľka Maťa Černáková. Pre druhú spomínanú návšteva dopadla neplánovane, ale o to so srdečnejším smiechom a úžasnými spomienkami pre všetkých zúčastnených.

            Výlet dopadol nad očakávania skvelo a všetci sa svorne zhodli na tom, že niektoré spomienky je lepšie si nechať len pre seba :)

        • Deti v pohybe
          • Deti v pohybe

          • V sobotu 27.5.2023 sa v areáli SIM-u v Priekope konalo v rámci podujatia Deň detí aj vyhodnotenie súťaže a odovzdávanie pohárov "Deti v pohybe."

            Po zahájení a príhovoroch sa naši šikovní tretiaci a štvrtáci presunuli na ihrisko, kde ostatným predviedli aj s inými školami prečo získali putovný pohár za prvé miesto vo svojich kategóriách. 

            Tretiaci so štvrtákmi si zahrali "skúšobný" zápas, aby aj ich rodičia, kamaráti a všetci naokolo videli čo to taká hádzaná obnáša. Vďaka usilovnej príprave pána učiteľa Maťa Januša a pani učiteľky Veroniky Zvedelovej na krúžkoch v kombinácií s neskutočnou šikovnosťou našich žiakov sa im podaril ohromný výsledok. 

            Tretiaci aj štvrtáci získali putovné poháre za prvé miesto Bavme deti pohybom. Nebolo to len tak zadarmo. Okrem prípravy na telesných výchovách a krúžku si to naši žiaci doslova vybojovali vo viacerých súťažných kolách, ktoré sa konali počas školského roka v športovej hale na Podháji. 

            Chceli by sme veľmi poďakovať za neskutočnú podporu v SIM-e počas odovzdávania pohárov všetkým rodičom, súrodencom, starým rodičom a dokonca aj nášmu bývalému pánovi učiteľovi Tomášovi Lopeňovi.

            Taktiež ĎAKUJEME všetkým šikovným tretiakom a štvrtákom za úžasnú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach. 

        • Škola v prírode na Donovaloch
          • Škola v prírode na Donovaloch

          • Naši tretiaci a štvrtáci sa s pani učiteľkou Magduškou Gáťovou, Evkou Královancovou a Slávkou Nogovou vybrali na týždeň na školu v prírode. Vybrali si, že pôjdu na Donovaly. V pondelok sa rozlúčili s rodičmi a vybrali sa autobusom cestou necestou smer Donovaly a Tramptária.

            Počas týchto piatich dní toho naši žiaci stihli zažiť toľko, ako by tam boli aj mesiac. Okrem opekania špekačiek, večerných diskoték či ranných rozcvičiek navštívili aj čarovnú krajinu s názvom Habakuky, kde je všetko rozprávkové. 

            Zúčastnili sa aj skvele Talentmánie, kde všetci zúčastnení predviedli aký majú talent a čoho všetkého sú schopní. A verte nám, že sa bolo na čo pozerať. 

            Ďalší z nezabudnuteľných výletov bol aj na Novú hoľu v nadmorskej výške 1370m.n.m. Počasie nám vyšlo nádherné a výhľad stál rozhodne za to!

            V piatok sme sa avšak museli rozlúčiť s našimi skvelými animátormi a celou Tramptáriou. 

            Bolo nám úžasne a veríme, že niečo podobné si ešte niekedy zopakujeme! :)

        • THM - 60.ročník
          • THM - 60.ročník

          • V pondelok 22.5.2023 prebehlo na námestí v Martine slávnostné otvorenie TURČIANSKYCH HIER MLÁDEŽE. Tento ročník je ročníkom výnimočným, a to rovno 60-tym

            V pondelok sa naši žiaci zúčastnili pochodu mestom, otvorenia a poniektorí už rovno aj prvej disciplíny, a to plávania.

            V utorok sa na atletickom štadióne pri Spojenej škole súťažilo v atletických disciplínach. Naša škola vyslala výpravu skladajúcu sa zo starších žiakov, starších žiačok, mladších žiakov a mladších žiačok. Súťažilo sa v hode vortexom, vrhu guľou, behu na 60m či 600m a v mnohých iných disciplínach. 

            Najúspešnejšou sa stala naša deviatačka Nikolka Košovičová. V disciplíne vrh guľou v kategórií starších žiačok skončila na krásnom treťom mieste

            Všetkým zúčastneným reprezentantom blahoželáme k neskutočným výkonom a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • DEŇ MATIEK na Priehradnej
          • DEŇ MATIEK na Priehradnej

          • 10.mája 2023 DFS Vtáčatká a krúžok "Zabavme sa" pripravil nádherný program pre všetky maminky. Popoludnie sa nieslo v znamení radosti, potešenia a príjemnej atmosféry.

            Malé Vtáčatká s folklórom vyčarili úsmev na tvárach všetkých maminiek,aj ocinov.Deti z krúžku "Zabavme sa" veselo a žartovne ukázali svoje jazýčkové a pohybové schopnosti.

            Staršie Vtáčatká, naše slečny s novou choreografiou "Na skle maľované" opäť dokázali, že majú v krvi rytmus a tanečné zručnosti.

            Žiačky a žiakov 1., 2., 3., 4. a 6.ročníka (Vtáčatká a Zabavme sa) pripravila Mgr.Magdaléna Gáťová, hudbu obsluhovala Mgr.Veronika Zvedelová. Pozvanie prijala aj riaditeľka školy Mgr.Dagmar Královancová.

        • Enviro 4.A
          • Enviro 4.A

          • Aj naši štvrtáci sa s ich triednou pani učiteľkou Dominikou Bednárovou zúčastnili environmentálnej výchovy v Turčianskej Štiavničke.

            Po príchode najprv strávili dopoludnie v novej enviroučebni, kde deti diskutovali o rôznych ekosystémoch. Po vášnivej diskusii si prezerali rôzne druhy drevín. Mohli si chytiť dážďovku a dozvedeli sa o jej funkcii v pôde.

            Potom nasledovala vždy tá najobľúbenejšia časť celej enviro výchovy, a to náučná vychádzka do prírody. Von žiaci spoznávali druhy drevín a rastlín. V rámci vychádzky sa zatúlali až k Teplickým serpetínam. Tie sa im veľmi páčili.

            Ivanka a Peťo našim štvrtákom vyrozprávala mnohé zaujímavé veci, a tí sa dozvedeli všakovaké nové informácie o faune a flóre Turca.

        • Deti v pohybe 4.A
          • Deti v pohybe 4.A

          • Tak, ako sa aj naši tretiaci zúčastnili športovej akcie s názvom „DETI V POHYBE," tak išli do športovej haly na Podháji zabojovať s pánom učiteľom Maťom Janušom aj naši štvrtáci. 

            Vo štvrtok 4.5.2023 sa najlepší štvrtáci pripravili na to, aby v športovej hale podali svoj najlepší výkon. Keďže sa hodinách telesnej výchovy (niektorí aj na športovom krúžku) tvrdo trénovali, všetko úsilie sa vyplatilo. Tak ako tretiaci, aj naši štvrtáci si vybojovali spomedzi konkurencie krásne a úžasné 1. miesto!!

             

            Štvrtákom srdečne blahoželáme a ďakujeme za neskutočný výkon.

        • Deti v pohybe - 3.A
          • Deti v pohybe - 3.A

          • Mesto Martin v spolupráci s Mestským hádzanárskym klubom Martin organizuje v školskom roku 2022/2023 pre deti posledného ročníka materských škôl a žiakov 1. až 4. ročníka základných škôl športové súťaže pod názvom

            „DETI V POHYBE“.

            V stredu 3.5.2023 sa do športovej haly na Podháji v Martine vydali naši najlepší tretiaci pod vedením pána učiteľa Maťa Januša.

            Tretiaci sa snažili a súťažili, ako najlepšie vedeli. Aj vďaka pravidelnému tréningu na športovom krúžku s pánom učiteľom Maťom a pani učiteľkou Veronikou sa im podarilo ich techniku a streľbu tak vycibriť, že na plnej čiare zvalcovali konkurenciu.

             

            A tak si aj dnes odniesli krásne vybojované a zaslúžené

            1.miesto!

             

            Tretiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za neskutočný výkon.

        • TŽL - atletika
          • TŽL - atletika

          • V utorok 25.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili jarného (4.) kola Turčianskej žiackej ligy, ktoré sa uskutočnilo na atletickom štadióne pri Spojenej škole v Martine. Počasie našim súťažiacim síce veľmi neprialo avšak aj napriek vetru a dažďu podali veľmi krásne výkony. 

            Najlepší výkon podala žiačka 6.A Viktória Mogyorósiová.

            V kategórií mladšie žiačky si v súťažnej disciplíne VORTEX vybojovala nádherné 3. miesto.

            Za tento obdivuhodný výkon jej srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. 

            A všetkým súťažiacim prajeme veľa síl a energie do ďalších kôl.

        • Návšteva hasičov 1.A
          • Návšteva hasičov 1.A

          • Vo štvrtok 27.4. sa naši prváci aj s pani učiteľkou Ivetkou Šubrtovou a Lenkou Kunákovou vybrali navštíviť chlapcov z hasičského zboru Podháj - Stráne

            Prváčikovia sa veľa pýtali, ale veľa chceli aj vyskúšať. Prešli celé auto, hasičskú výstroj, odskúšali hadice a dokonca sa naučili aj to, ako držať hadicu pri zásahu. Tlak to bol riadny, ale chlapci z hasičského zboru im ochotne pomohli.

            Prváčikom aj pani učiteľkám sa exkurzia v požiarnej stanici veľmi páčila, a tak všetci spoločne prisľúbili chlapcom, že sa ešte vrátia a skontrolujú či si svedomito odvádzajú prácu aj naďalej.

        • Deň ZEME 2023
          • Deň ZEME 2023

          • V piatok 21.4.2023 sme si celá škola pripomenuli DEŇ ZEME, tak ako si ho pripomíname každý rok.

            Prvé dve hodiny triedni učitelia venovali pozornosť osvete o znečisťovaní našej planéty. Niektoré triedy vytvorili krásne projekty a nástenky, niektoré sa zamerali na ekologické a enviro hry, niektoré si pozreli dokumentárne filmy o znečisťovaní našej planéty. 

            Po druhej hodiny sa všetci zhromaždili pred budovou prvého stupňa kde pani riaditeľka rozdala vrecia a...išlo sa na to. Každá trieda mala svoj vopred určený úsek, na ktorom pracovala. Zbierali odpadky, trhali burinu na chodníkoch, zametali, hrabali nečistoty,... Žiaci prvého stupňa si okopali svoje vyvýšené záhony, nasadili si tam mrkvičky, reďkovky, cibuľky a iné chrumkavé zeleninky. 

            Do tohto "jarného upratovania" sa zapojila celá škola od tých najmenších, až po tých, ktorý im majú ísť príkladom.

            Na konci vyučovania sa pri kontajneroch nazbieralo úctyhodných 25 vriec odpadu, prachu, špiny a iných nečistôt, ktoré už viac nebudú znečisťovať okolie našej školy. 

             

          • Oznam školskej jedálne

          • Dotácia na stravu bude poskytnutá len za dni kedy bude žiak v škole/ aspoň 1. vyučovaciu hodinu.

            Pokiaľ žiak v škole nebude, rodič ho musí vopred odhlásiť (najneskôr do 7,00hod).

            Ak tak neurobí bude musieť uhradiť stravu bez dotácie.

        • Chilli príbeh 2.A
          • Chilli príbeh 2.A

          • Celý tento "pikantný" príbeh triedy 2.A sa začal nápadom koho iného, ako pána učiteľa Emanka Šurinu. A tak sa 2.2.2023 rozhodli s celou triedou, že si zasadia v škole spoločnými silami chilli papričky. 

            Od februára sa druháci s pánom učiteľom starajú o semiačka papričiek, polievajú ich, rozprávajú sa s nimi a papričky sa im za túto skvelú starostlivosť aj náležite odmenili. Je začiatok apríla a pozrite sa sami. Láska a starostlivosť naších druhákov sa vyplácajú. Papričky sa premenili z malých semiačok na krásne rastlinky.

            Druháci ich pozorujú a už sa dohadujú čo urobia s papričkami keď vyrastú. Našlo sa aj pár odvážlivcov, ktorí sa chystajú papričky aj ochutnať.

            Veríme, že ani pri ochutnávke chýbať nebudeme. Veď uznajte, kto by si nechal újsť tie červené líčka a vypleštené okále po ochutnaní chilli papričiek :)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Priehradná 11
      • ZŠ: 0911/ 349 300, 0907/ 966 104 MŠ: 0911/ 240 495 ŠJ: 0940 659 129
      • Priehradná 11 Martin 036 01 03601 Martin Slovakia
      • Mgr. Dagmar Královancová
      • Mgr. Miroslava Cetlová
      • Mgr. Viera Miklerová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje