• Vtáčatká v DSS Medik
          • Vtáčatká v DSS Medik

          • Máme ich všetkých radi. Našich starkých, ktorí so slzami v očiach a milými tvárami sledovali naše krásne vystúpenie v ľudovom tóne.

            Piesne, tance, vyčítanky a ľudové hry seniorom pripomenuli mladosť a niektorí sa vrátili do detských čias. Staršie Vtáčatká ukázali svoj program s láskou a vďačnosťou. Tešíme sa z netradičnej návštevy a ďakujeme za pozvanie.

            Program pripravila Mgr.Magdaléna Gáťová, vedúca DFS Vtáčatká. Techniku zabezpečila Mgr. Slávka Nogová.

            ĎAKUJEME

          • Zmena jedálneho lístka

          • Zmena jedálneho lístka z personálnych dôvôdov - obed z dňa 29.11.2023 (streda), vymenený za obed dňa 01.12.2023(piatok).

            Za pochopenie ďakujeme ŠJ.

        • MCORŠ plavecké preteky
          • MCORŠ plavecké preteky

          • Dňa 27.10.2023 sa na plávarni Sunny Martin oknali preteky pre plavcov našej MCORŠ. Za kategóriu dorastenky + juniorky nás reprezentovala výborná

            Ninka Ličková z 8.A triedy. 

            A nie nadarmo sme spomenuli, že výborná. Spomedzi všetkých žiačok z jej kategórie sa umiestnila na zaslúženom treťom mieste s časom 33,65 sec.

            Za jej úžasný výkon jej blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy

        • Deň otvorených dverí v 1.A triede
          • Deň otvorených dverí v 1.A triede

          • Naši najmenší, najusilovnejší a najhúževnatejší prváci dnes darovali svojim rodičom radosť, potešenie a veľa, veľa lásky v podobe svojej prváckej zodpovednej roboty .

            Zábavné aktivity s pismenani, so slovami a číslami si užili aj rodičia...ĎAKUJEME deťom za usilovnosť a rodičom za podporu a spoluprácu. ĎAKUJEME tr.uč.Magdaléne Gáťovej za prezentáciu a zviditeľnenie učiteľského poslania.

        • Bubnovačka 2023
          • Bubnovačka 2023

          • Dňa 20.11.2023 (v pondelok) sa aj naša škola zapojila do Bubnovačky 2023. Už po niekoľký raz po sebe si pripomíname dôležitosť ochrany detí pred násilím a potreba jeho prevencie. 

            Naši žiaci bubnovali, aby sme ich my dospelí lepšie počuli a chránili. Ticho deti pred násilím neochráni! Ochrana pred násilím a prevencia násilia sa musia riešiť nahlas, komplexne a koordinovane. Ticho nič nerieši.

            A tak si aj naši žiaci povedali, že ticho nič nevyrieši. Doniesli si varešky, bubny, prázdne plastové fľaše a bubnovali. S triednymi učiteľmi si prešli hlavné myšlienky projektu, spoločne sa porozprávali a uvedomili si, že aj detský hlas má svoju váhu.

        • Jedlé ostrovy
          • Jedlé ostrovy

          • V piatok 10.11.2023 sa celá naša škola v rámci školského "zeleného dňa" zúčastnila projektu Jedlé ostrovy

            Projekt "Jedlé ostrovy" sa venuje výsadbe malých komunitných ovocných sadov v centrálnych a rekreačných oblastiach slovenských miest a obcí. Tieto ovocné sady nie sú len esteticky príjemné, ale aj funkčné - poskytujú čerstvé ovocie a zároveň slúžia ako miesta pre relaxáciu a vzdelávanie naprieč všetkými generáciami.

            Projekt "Jedlé ostrovy" v Martine je príkladom toho, ako môže lokálna iniciatíva prispieť k vytváraniu zdravších a udržateľných mestských komunít. Je to príbeh o tom, ako môže zelená revolúcia začať práve vo vašom susedstve, a ukazuje cestu k lepšej a zelenšej budúcnosti pre všetkých obyvateľov mesta.

            A tak sa aj naše deti podujali a pridali svoje ruky k dielu. V piatok sme spolu vysádzali stromčeky, ovocné kríky, rastlinky, stavali oplotky a upravovali naše okolie. Aj keď nám počasie neprialo nedali sme sa odradiť. Pri výsadbe nám pomáhal aj pán viceprimátor Stanislav Thomka a pán poslanec Martin Hudec. Keďže tento projekt nebude len pre nás na výsadbu sa prišli pozrieť aj obyvatelia, zamestnanci a pán riaditeľ z DSS Benetrix.

            Chceli by sme poďakovať všetkým žiakom a učiteľom, ktorí podali pomocnú ruku tímu záhradníkov počas výsadby. Špeciálne poďakovanie patrí žiakom 7.A triedy, ktorí sa významnou mierou zaslúžili o dokončenie výsadby a aj napriek dažďu a chladnému počasiu neodišli kým nebolo všetko hotové :)

             

            Reportáž z tejto udalosti si môžete pozrieť na linku TU od 10 minúty a 56 sekundy: TU

        • Odkaz sv. Martina
          • Odkaz sv. Martina

          • V piatok 3.11.2023 sa naše žiačky, ako to už je milou tradíciou, zúčastnili 19.teho ročníka súťažného projektu Odkaz sv. Martina.

            Cieľom tohto projektu je pripomenúť si pamiatkový, kultúrny a historický odkaz našich predkov zahĺbením sa do tajomstiev a pokladov Matice slovenskej v Martine ako „studnice múdrosti“, ktorá v tomto roku oslavuje 160. výročie či spomienkou na príchod Cyrila a Metoda na naše územie a ich prepojenie s mestom Martin.

            Pre žiakov 2. stupňa ZŠ boli k téme Cennosti a tajomstvá Matice slovenskej pripravené dve kategórie, do ktorých sa mohli zapojiť.

            A práve v kategórií literárnych prác excelovala naša siedmačka Alžbetka Júlia Bačé. So svojou prózou s názvom „Srdce Turčianskeho sv. Martina“ sa podľa poroty stala jednoznačnou víťazkou, a tak sa umiestnila na nádhernom 1. mieste.

            Spomedzi žiakov prvého stupňa sa na tému "Príchod Cyrila a Metóda na naše územie" so svojou výtvarnou prácou zúčastnila štvrtáčka Ninka Kunáková.

            Obom dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy.

             A za prípravu ďakujeme pani učiteľke Lenke Kunákovej, ktorá bola patrónkou oboch krásnych prác.

        • Október - mesiac úcty k starším alebo Vtáčatká starkým...
          • Október - mesiac úcty k starším alebo Vtáčatká starkým...

          • Nezabudli sme ani tento rok na našich priekopských seniorov z Klubu dôchodcov.

            Nezabudli,lebo vieme,že starší ľudia si zaslúžia úctu,rešpekt a porozumenie. Naše Vtáčatká im pripravili krásne ľudové vystúpenie s piesňami, hrami a tancami.

            V závere si starkí zaspievali s nami.

            Ďakujeme vám za podporu a potlesk.

            Program pripravila Mgr.Magdaléna Gáťová.

        • Halloween
          • Halloween

          • V piatok 27.10. sa naša škola premenila, ako už to býva zvykom pred jesennými prázdninami, na miesto kde nemožné je možné, kde v laviciach nesedia žiaci, ale rozličné kúzelné bytosti a kde neučia učitelia, ale rozprávkové a čarovné postavičky. 

            Od rána do školy prúdili rozličné strašidlá, rozprávkové bytosti, superhrdinovia, vojaci či duchovia. Na desiatu neboli obyčajné rožky so šunkou, ale gumené pavúky, koláčiky s očami či chrobákmi. Miesto čaju sa pil žabí sliz a miesto matematiky či slovenského jazyka sa učili zaklínadlá, lektvary či veštenie z čajových lístkov.

            Všetci sme si tento deň ohromne užili a už sa tešíme na ďalší rok. Možno nás navštívia ďalšie zaujímavé kúzelné postavičky.

        • MCORŠ
          • MCORŠ

          • V piatok 27.10.2023 sa na krytej plavárni v Martine uskutočnili plavecké preteky z radu MCORŠ.

            Našu školu boli reprezentovať dvaja žiaci ôsmeho ročníka Braňo Berník a Ninka Ličková.

            Ich výkon bol vynikajúci a veríme, že na nasledujúcich pretekoch bude ešte o kus lepší.

            Ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy :)

        • Viem, čo viem?
          • Viem, čo viem?

          • Dňa 25.10.2023 sa na našej škole, ako je to už aj po iné roky, konala okresná dejepisná súťaž o Turci s názvom Viem, čo viem?

            S jej dlhoročnou tradíciou začala naša bývalá pani riaditeľka Anna Gašparová a po jej odchode v nej pokračujeme aj naďalej. Tento ročník, ako už aj minulý, mala na starosti naša pani učiteľka Dominika Bednárová. Už druhý rok sa s radosťou púšťa do tvorenia úloh. Inšpiráciu na jednotlivé úlohy a zadania čerpá z okolitej prírody, pamiatok a rozličné nápady jej vnukli aj naše milé pani učiteľky. Jej úlohou bolo všetko „učesať“ a pripraviť okruhy pre súťažiacich.

            Tento ročník bol skutočne pestrý. Súťaže sa zúčastnilo 10 družstiev z 5 škôl z Martina a Vrútok. Prišli k nám súťažiť ôsmaci a deviataci zo ZŠ A. Dubčeka, ZŠ Nade Hejnej, ZŠ Dolinského, ZŠ A. Bernoláka a taktiež z našej základnej školy. Boj bol ťažký, miestami vyrovnaný no miestami aj nie.

            Víťazmi sa stalo družstvo zo ZŠ A. Bernoláka. Na 2. mieste skončilo družstvo zo ZŠ Nade Hejnej a tretie miesto si vybojovali žiaci taktiež zo ZŠ A. Bernoláka. Pani riaditeľka s pani učiteľkou Bednárovou na konci odmenili prvé tri víťazné družstvá, ale ako je to už našim milým zvykom, ani jeden súťažiaci neodišiel bez sladkej pozornosti a vecnej ceny.

            Dúfame, že sa vidíme aj budúci rok a kto vie? Možno sa naša dejepisná rodinka rozrastie a o výhru zabojuje ešte viac družstiev. Nuž nechajme sa prekvapiť, a teda... vidíme sa o rok J

        • 5. a 6. ročník v Skanzene
          • 5. a 6. ročník v Skanzene

          • Dňa 27.9.2023 sa piataci a šiestaci s triednymi pani učiteľkami vybrali do Múzea slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch, inak povedané do Skaznenu. Na pláne mali okrem prehliadky aj veľmi zaujímavú aktivitu v podobe tvorivých dielní. 

            Pani sprievodkyňa ich previedla po okolí, porozprávala im niečo z našej histórie a potom sa vybrali do jedného špeciálneho domčeka vyrábať niečo čo väčšina našich žiakov ak nie úplne všetci ešte nikdy nerobili. Plánom tvorivých dielní bolo ručné tkanie kobercov. 

            Každý žiak dostal pred seba všetko potrebné náčinie a všetky potrebné pomôcky a išlo sa na to. Spočiatku to bol boj. Ruky išli presne opačným smerom ako chcela hlava no postupom času sa telo zosúladilo a výsledok bol neskutočný.

            Všetci si túto aktivitu užili a tiež sa niečo nové naučili.

        • Dopravná výchova 4.A
          • Dopravná výchova 4.A

          • V pondelok 23.10.2023 sa naši štvrtáci vydali aj s pánom učiteľom Maťom Janušom na dopravnú výchovu. Ich cieľovou destináciou bolo dopravné ihrisko na Severe

            V ten deň si odskúšali mnohé dopravné prostriedky. Okrem jazdy autobusom si vyskúšali aj motokáry, kolobežky či bicykle. Podľa slov triedneho učiteľa im to išlo lepšie, ako mnohým zdatným vodičom. 

            Avšak predtým ako sa vôbec mohli vydať na cesty im Renátka s Peťom vysvetlili dorpavné predpisy, porozprávali sa o dopravných značkách a značeniach, odskúšali si všetko aj na "nečisto" a až tak boli pripravení na ostrú jazdu. 

            Štvrtákom sa dopravná výchova veľmi páčila a tak mal pán učiteľ problém ich dostať aj späť do školy :)

        • ENVIRO výchova 4.A
          • ENVIRO výchova 4.A

          • V piatok 20.10.2023 sa naši štvrtáci vybrali do Turčianskej Štiavničky na ENVIRO výchovu. Tam ich už čakal Peťo s Ivkou, ktorí sa im postarali o pestrý a veľmi poučný program. 

            Aj keď podľa fotografií vidíme, že viac ako program a riešenie rozličných enviro záhad a úloh ich zaujali štvornohí, dvojnohí alebo aj beznohí obyvatelia zvieracej ríše. Nielen chlapci ale aj mnohé dievčatá ukázali, že podržať či pohladkať chameleóna, hada alebo inú chlpatú či operenú potvorku im vôbec nevadí.

             

        • Medzinárodný deň jablka v 3.B
          • Medzinárodný deň jablka v 3.B

          • V piatok si trieda 3.B pripomenula medzinárodný deň pôvodných odrôd jabĺk, ktorý je inšpirovaný britským Apple Day. Tento špeciálny deň sa celosvetovo oslavuje už od roku 1991. Je každoročnou oslavou jabĺk a sadov. Poukazuje na rozmanitosť odrôd jabĺk v jednotlivých lokalitách a cieľom je uznanie a udržiavanie ich prínosu pre miestne bohatstvo.

            Sami sa pozrite ako si ho naši tretiaci krásne namaľovali, ovoňali a ochutnali formou vysoko efektívneho učenia.

        • Minifutbal žiakov a žiačok
          • Minifutbal žiakov a žiačok

          • V utorok 17.10.2023 sa vybraní žiaci z 3.A a 4.A zúčastnili minifutbalového turnaja žiakov a žiačok na ZŠ s MŠ, Hurbanova. 

            Ako môžete vidieť účasť bola veľmi hojná a naši malí bojovníci sa snažili čo im sily stačili.

            Ďakujeme im za krásny výkon a pánovi učiteľovi Maťovi Janušovi za prípravu. 

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            pri nahlasovaní podnetov, problémov a stažností sa môžete obrátiť na pána policajta Patrika Bodoríka na mailovej adrese:

            patrik.bodorik@minv.sk

            chranimedeti@minv.sk

            alebo na telefónnom čísle 0961 463 905

        • Jesenné tvorivé dielne
          • Jesenné tvorivé dielne

          • V piatok 6.10.2023 naši druháci a tretiaci mali jesenné tvorivé dielne. Z ovocia a zeleniny vytvorili úžasné veci, ktoré sme potom vystavili na terase našej školy.

            Výtvory potešili nielen detí, rodičov či starých rodičov, ale aj našich miestnych priekopčanov.

             

        • Zdravie zo záhrady
          • Zdravie zo záhrady

          • Jeseň nám prináša štedré darčeky: ovocie a zeleninu. Piatkovú biológiu (6.10.) si naši šiestaci spestrili výrobou kreatívnych prác z ovocia a zeleniny.

            Každý z nich si z domu priniesol rôzne druhy ovocia a zeleniny – jablká, hrušky, hrozno, banány, mrkvu, uhorky, tekvicu a všeličo iné. Vitamíny sa pod rukami šikovných šiestakov menili na rôzne zvieratká a postavičky.

            Všetci zručne pracovali s nožíkmi, vyrezávali, zapichovali a aj fantázia pracovala na plné obrátky, čo môžete vidieť aj na fotkách. Vznikli dielka nielen chutné a zdravé, ale aj pekné, veselé a milé.

            Možno sa inšpirujete aj vy a niečo podobné si vytvoríte doma.

        • Turčianska žiacka liga
          • Turčianska žiacka liga

          • V utorok 3.10.2023 sa konalo na atletickom štadióne pri Spojenej škole v Martine už druhé kolo Turčianskej žiackej ligy. Ako je to dobrým zvykom aj tento raz sa naši žiaci spolu s pánom učiteľom Maťom Janušom zúčastnili rozličných disciplín.

            Od najmladších až po najstarších všetci bojovali športovo a statočne ako draci. Na konci dňa sa oceňovali najúspešnejší športovci z prvého a druhého kola.

             

            V kategórií mladších žiačok v disciplíne DIAĽKA skončila na úžasnom

            1.mieste žiačka 7.A Dianka Repáňová

            s výkonom neskutočných 404cm.

             

            Taktiež v kategórií mladších žiačok v disciplíne 60M skončila opäť žiačka

            7.A Dianka Repáňová na obdivuhodnom 1.mieste

            s výkonom 9,14s.

             

            A na záver v kategórií mladšie žiačky v disciplíne KRIKETOVÁ LOPTIČKA skončila na neskutočnom

            2.mieste žiačka 7.A triedy Viktória Mogyorósiová

            s výkonom 40.93m.

             

            Všetkým, ktorí reprezentovali našu školu svojimi skvelými výkonmi ĎAKUJEME a veríme, že aj naďalej budú podávať minimálne také úžasné výkony ako doteraz (...a určite aj ešte lepšie).

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Priehradná 11
      • ZŠ: 0911/ 349 300, 0907/ 966 104 MŠ: 0911/ 240 495 ŠJ: 0940 659 129
      • Priehradná 11 Martin 036 01 03601 Martin Slovakia
      • Mgr. Dagmar Královancová
      • Mgr. Miroslava Cetlová
      • Mgr. Viera Miklerová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje