• Exkurzia u hasičov
          • Exkurzia u hasičov

          • V pondelok 2.10.2023 nám ujo Dalibor porozprával, aký je rozdiel medzi bežnými hasičmi a ich brigádou. V hale, kde parkuje takmer celá ich technika práve trénovali lezenie a zlaňovanie kolegovia hasiči z iných brigád, preto tam muselo byt ticho, aby sme ich nerušili a nedošlo tak zbytočne k úrazu. A aj preto nám nemohli vytiahnuť techniku vonku a povoziť nás. Okrem techniky v hale nám ukázal ujo Dalibor s jeho kolegom, ktorý má prezývku Shrek aj techniku vonku. 

            Ujo Dalibor nám ukázal veľkú elektrozásobareň, o ktorej nám aj porozprával. Je to stroj, ktorý má na starosti on. Tento stroj musí byť napojený na energiu stále, aby bol zohriaty na určitú potrebnú teplotu. Nakoniec nám ujo Libor porozprával o zásahu v Turecku, kde boli po zemetrasení vo februári vyhľadávať v troskách budov živých ľudí. 

            Ďakujeme za pekný zážitok a ujom hasičom zo Žiliny a želáme im hlavne šťastné návraty zo zásahov a pevné zdravie.

        • Rozprávkový les
          • Rozprávkový les

          • 29.9.2023 sa druháci vybrali na jazierka do Košút.

            Úderom na veľký lesný gong sme so škriatkom otvorili rzprávkový les. Zrazu sme sa ocitli v rozprávke Zlatá priadka a Janko Hraško.

            V krásnej prírode sme si oddýchli, zabavili a zahrali sme sa, poučili, poprechádzali, poobdivovali krásnu zelenú prírodu v našom štebotavom Turci, ako ho nazval pán Cíger, kráľ Hraškova a Hraškoly.

        • Týždeň ovocia a zeleniny v 2.A
          • Týždeň ovocia a zeleniny v 2.A

          • Týždeň od 25.9. - 29.2.2023 mali naši druháci, ako týždeň ovocia a zeleniny. Každý deň bol venovaný jednému ovociu, posledný deň zelenine. 

            Deti získavali nové poznatky, vedomosi, tvorili, degustovali. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí nás zásobovali ovocím, zeleninkou, štavičkami, ale aj výbornými ovocnými koláčikmi. 

            Týždeň vyvrcholil návštevou rozprávkového lesa v Košútoch, kde si deti pozreli rozprávku o zelenine - Janko Hraško.

            Deti pracovali a venovali sa danej téme aj v ŠKD, kde s pani vychovávateľkou tvorili, vyzdobovali triedu. Čo sa všetko naučili, si vyskúšali napísaním testíku, ktorý urobili všetci na 1*.

        • Jesenný zber papiera
          • Jesenný zber papiera

          • Počas mesiaca OKTÓBER naša škola spolu so spoločnosťou BRANTNER Fatra s.r.o organizujú jesenný zber papiera.

            Rodičov prosíme o previazanie balíkov a ich odváženie. Odvážené balíky môžete priniesť každý deň odzadu k pivniciam školy (cez bránu pri smetných košoch). Následne je potrebné triednemu učiteľovi zahlásiť počet kilogramov papiera, ktorý ste odovzdali. Toto môže ohlásiť aj žiak, nie je potrebné, aby ste to nahlasovali osobne. 

            Upozornenie: Do zberu papiera patrí kancelársky papier, noviny, časopisy, kartón a knihy bez tvrdej väzby. Papier môže byť zviazaný v balíkoch, uložený papier v kartónových krabiciach nepreberieme. Medzi papierom nesmie byť primiešaný kartón a iné prímesi. Kartón je potrebné osobitne zviazať. K novinám a časopisom môžete pridať aj staré nepotrebné knihy.

        • Európsky deň jazykov 2023
          • Európsky deň jazykov 2023

          • Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov (EDJ) oslavuje každoročne v septembri už od roku 2001. A tak sa aj naša škola zúčastnila tohto výnimočného dňa, a to presne v stredu 27.09.2023.

            V pondelok triedni učitelia obdržali jeden alebo dva európske štáty, o ktorých v informovali svoje triedy. Do stredy nazbierali informácie, obrázky a všetko užitočné, aby v stredu počas Európskeho dňa jazykov vytvorili čo najfarebnejší a najzaujímavejší projekt o danej krajine. 

            Okrem projektov sa všetky triedy so svojími triednimi učiteľmi zúčastnili 5 stanovíšť rozmiestnených po celej škole. Na každom stanovisku ich čakali rozmanité aktivity. A kedže to bol deň európskych jazykov celou školou sa ozývala francúzština, čeština, ukrajinčina, rumunčina, staroslovienčina či ruština.

            Žiaci sa dozvedeli rôzne zaujímavosti o európskych krajinách, naučili sa základné slovíčka či frázy v cudzích jazykoch a zistili, že jazyk sa dá naučiť aj hravou formou. 

            Veríme, že o rok si to zopakujeme a znova sa naučíme niečo o ďalších európskych kultúrach a cudzích jazykoch.

        • Otvorenie školského roka 2023/2024
          • Otvorenie školského roka 2023/2024

          • pondelok 4.9.2023 sme sa opäť po dvojmesačnej letnej pauze všetci stretli, aby sme spoločne slávnostne otvorili nový školský rok 2023/2024.

            Po prázdninách nastali v našom kolektíve nejaké tie zmeny. Pribudli nám noví prváčikovia, z ôsmakov sa nám už stali naši veľkí deviataci. Pribudli k nám aj nové pani asistentky Veronika a Zuzanka. Síce to boli dva mesiace, nám všetkým to dnes prišlo len, ako pár dní. 

            Hneď na začiatok nám zarecitovala báseň naša siedmačka Alžbetka Bačé. Po nej nám zaspievala svojím krásnym hláskom tretiačka Olívia a za ňou prišla s veľmi nečakanou, ale o to srdečnejšou básňou štvrtáčka Natálka. Natálke s jej originálnou básňou o našej škole, jej žiakoch a učiteľoch pomáhala bývalá triedna pani učiteľka Magduška. 

            Po našich žiakoch sa nám prihovorila, ako každý rok, naša pani riaditeľka. Prehovorila do duše deviatakom (a nie len tým), privítala prváčikov aj nové pedagogické posily a všetkým zaželala do nového školského roka vykročiť len tou správnou nohou. 

            A vtedy bol čas, aby na scénu prišli naši najmladší a pevne veríme, že aj najšikovnejší žiaci. Pani učiteľka Magduška Gáťová aj s pani vychovávateľkou Slávkou si ich po jednom zavolali, dali im darčeky a spoločne sa presunuli aj s rodičmi do svojej novej triedy. 

            Veríme, že tento školský rok bude krajší, úspešnejší a pre každého jedného žiaka, učiteľa, rodiča či starého rodiča lepší, ako ten starý školský rok.

            A tak všetkým prajeme pevné nervy, dobré známky a nech tých 10 spoločných mesiacov ubehne ako voda a my tu máme zas letné prázdniny :)

             

          • Oznam ŠJ

          • Žiaci sú povinní nosiť si čip, ktorý si priložia k čítačke a potom dostanú obed. 

            Keď stratia čip musia si zakúpiť nový za 5,00€ v školskej jedálni u vedúcej ŠJ.

            Keď žiak nie je v škole je potrebné si obed odhlásiť najneskôr v ten deň do 7:00 hod. Ak sa obed neodhlási bude mu účtovaná plná suma:

            I. stupeň - 2,05€

            II. stupeň - 2,25€

            MŠ - 2,35€

             

            Obed sa 4.9. bude vydávať od 10:30 hod - 13:00 hod.

          • Oznam ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Žiadam rodičov detí, ktoré sa chcú stravovať od 4.9.2023, aby sa prihlásili telefonicky alebo osobne u vedúcej školskej jedálne,

            v termíne od 18.8.2023 – 25.8.2023 v čase od 7:00 -  13:00.

            Tel číslo: 0940 659 129

             

            Deti nie sú prihlásené automaticky!!!

             

            Deti, ktoré nebudú prihlásené, nemajú nárok na obed.

             

            Ďakujem za pochopenie.

            Vedúca ŠJ

        • Slávnostné ukončenie šk.roka 2022/2023
          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2022/2023

          • Posledný júnový deň v škole sa niesol v znamení slávnostného ukončenia školského roka 2022/2023. Je to deň, v ktorý asi všetci sumarizujeme a hodnotíme uplynulých desať mesiacov tvrdej práce. Zároveň je to deň, keď zaznievajú slová vďaky, ocenenia a žiaľ aj slová lúčenia sa s našimi najstaršími.

             Na školskom dvore sa postupne zhromaždili všetci žiaci rozprávajúc si svoje plány na prázdniny a rodičia prizerajúci sa, ako im ratolesti zas o rok podrástli.

            Ako vždy sme si na začiatku vypočuli štátnu hymnu a príhovor pani riaditeľky. Po príhovore prišli na rad dievčatá z 3.A a 4.A s básničkami o známkach a naše krásne druháčky s ešte krajšími piesňami.

            Potom pani riaditeľka a pani zástupkyňa ocenili najšikovnejšie a najzodpovednejšie deti krásnymi knižkami.

            Na záver, ako čerešnička na torte, prišli na rad naši najstarší deviataci. Triedna mamina Mima Bellová prečítala príhovor, po ktorom nejeden z nás preglgol a utrel si slzičku z oka. Potom nastúpil Juraj Černák s Jurajom Burganom, a to už bolo veselo. Básničky na svojich spolužiakov im išli od ruky jedna radosť. Nakoniec si spoločne zaspievali a na pamiatku sa podpísali do kroniky.

            A preto Vám, milí naši veľkáči prajeme veľa chuti, síl a odhodlania vzdelávať sa, pracovať na sebe a na svojich snoch, a hlavne aby ste našli svoje šťastie!

            Aj tento rok, ako všetky iné, mal svoje plusy aj svoje mínusy, ktoré sme sa snažili so všetkými žiakmi a pedagógmi preskákať spoločnými silami. 

            Milí naši žiaci, týmto Vám všetci chceme zaželať krásny prázdninový čas, veľa slnka a bezstarostného oddychu. Vám, milí učitelia, chceme poďakovať za to, že ste svoje povolanie počas tohoto školského roka vykonávali zodpovedne a s láskou. Želáme Vám znovuobjavenie entuziazmu pre svoju prácu, načerpanie síl a energie do nového školského roka!

          • Polícia Vrútky

          • Vážení rodičia,

            pri nahlasovaní podnetov, problémov a stažností sa môžete obrátiť na pána policajta Patrika Bodoríka na mailovej adrese:

            patrik.bodorik@minv.sk

            chranimedeti@minv.sk

        • Triedna stanovačka 6.A
          • Triedna stanovačka 6.A

          • Šiestaci sa rozhodli využiť záverečný mesiac školského roka na koncoročnú stanovačku. A tak 15.6. (štvrtok) po skončení vyučovania utekali domov zbaliť si veci, pripraviť stany, spacáky, vankúšiky atď. Spoločne sa stretli aj s pani učiteľkou Maťkou Černákovou v areáli našej školy a ich dobrodružstvo mohlo začať.

            Postupne sa na trávnatej ploche za školou objavovali stany jeden za druhým. Veľké aj menšie. A veru naši šiestaci boli šikovní! Práca im išla od ruky a stany mali postavené rýchlo.

            Potom už nastal čas na zábavu. Na rad prišli spoločenské hry, športovanie, ale aj spoločné rozhovory. Aktivít bolo veľa, takže sa aj prázdne žalúdky hlásili o slovo a záchrana prišla v podobe objednanej pizze. Deti si doniesli aj kadečo pod zub vo svojich batôžkoch, takže nikto nebol hladný a ostalo aj na raňajky.

            V piatok ráno deti vstali pomerne skoro, hoci v noci veľa nespali. Naraňajkovali sa, vypili teplý čaj a začalo veľké upratovanie, keďže bolo potrebné stany znova zbaliť. A spolu s nimi si domov každý odniesol aj zážitky, ktoré budú určite ešte dlho.

             

        • Čriepky
          • Čriepky

          • Naši druháčikovia boli tento polrok tiež veľmi šikovní. So svojimi malými nožkami obehali div nie polku sveta.

            2.B absolvovala okrem dopravnej výchovy aj namáhavý, ale zážitkov plný korčuliarsky kurz. Chlapci hokejisti im pomohli s korčuľami, dali im super hokejistickú výstroj a pomohli im tiež s prvými krokmi na ľade. Druháčikom sa páčilo, a ku koncu bol problém dostať ich domov z ľadu. 

            21.6.2023 sa dohodli všetci druháci, že si spolu výjdu na koncoročný výlet. Plavili sa kompou pod strečnom, boli navštíviť historickú dedinku Paseky, na hrade Strečno sa zahrali na hradných pánov a hdarné dámy a nakoniec sa pozreli aj do rozprávkového lesa. Všetci si deň náramne užili a cestou domov plánovali kde by išli nabudúce. 

        • Planetárium
          • Planetárium

          • V pondelok 19.6.2023 sa naši tretiaci, štvrtáci a piataci vybrali do PLANETÁRIA do Žiaru nad Hronom aj so svojimi triednymi pani učiteľkami. 

            Prehliadka sa im začala premietaním v hviezdnej sále, kde sa neskôr vydali objavovať slnečnú sústavu. Po prehliadke nasledovala prednáška o pohybe kozmických telies. Źiaci sa počas prehliadky mohli odvážiť na planetárnych váhach, tie im ukázali koľko by vážili na rôznych planétach.

            Na záver sa vydali na terasu a mohli  vďaka dobrému počasiu pozorovať aj povrch Slnka. Návštevu všetci ukončili nákupom suvenírov, ktoré im budú ešte dlho pripomínať nezabudnuteľnú atmosféru planetária.

          • DFS Vtáčatká

          • V piatok 16.6.2023 sa v DO Strojár uskutočnil Záverečný tanečný galaprogram 2023 SZUŠ Michaelliho 6.

            Na tento vzácny večer boli pozvané aj naše dievčatá z DFS Vtáčatá.

            Vystúpenie si užili a ako vždy na p´diu zahviezdili aj vďaka pani učiteľke Mgr. Magdaléne Gáťovej.

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Priehradná 11, Martin oznamuje rodičom, že slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 

            30. júna 2023 o 8,30 hod. pred budovou prvého stupňa.

             

            Činnosť školského klubu je od 6,00 hod. do 16,30 hod.

            Obedy sa vydávajú v čase od 10,00 do 12,00 hod.

          • Dotácia na stravu od 1.9.2023

          • Vážení rodičia,

             

            tí žiaci, ktorí sa chcú stravovať v ŠJ od 1.9.2023 a doteraz sa nestravovali, je potrebné vypísať Zápisný lístok stravníka a Žiadosť o poskytnutie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa.

            Obidva dokumenty nájdete ako prílohu nižšie.

            Tieto je potrebné vypísať a doručiť do 30.6.2023 vhodením do schránky alebo odovzdaním v škole. 

             

            Zápisný lístok

            Návratka - žiadosť

        • Folklórny festival MŠ Turany
          • Folklórny festival MŠ Turany

          • Dievčatá z 3.A: Emmka, Elka, Ninka, Natálka, Veronka a Zoinka - naše staršie Vtáčatká pokračovali aj v sobotu 17.6.2023 v krásnej a úspešnej reprezentácii ZŠ Priehradná. 

            Na Folklórnom festivale MŠ v Turanoch sme boli ako hosť. S radosťou sme prijali pozvanie vystúpiť, dokonca v závere programu Vtáčatká mali možnosť si zaspievať turčiansku pieseň s FS Kriváň Turany. 

            Ďakujeme všetkým ochotným rodičom za pomoc, dievčatám za milý program a pani učiteľke Magdaléne Gáťovej za prípravu, úspešný priebeh a reprezentáciu našej školy na kultúrnych akciách. 

            P.S.: Radka a Sofinka z 3.A, skoré uzdravenie. Chýbali ste nám.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Priehradná 11
      • ZŠ: 0911/ 349 300, 0907/ 966 104 MŠ: 0911/ 240 495 ŠJ: 0940 659 129
      • Priehradná 11 Martin 036 01 03601 Martin Slovakia
      • Mgr. Dagmar Královancová
      • Mgr. Miroslava Cetlová
      • Mgr. Viera Miklerová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje